Menu

H.H Luik: Süvariik on olemas !

6 kommentaari

Oleme jõudnud aastasse 2022. Tõenäoliselt tuleb huvitav aasta. Mitmetes riigiasutustes koondati möödunud aasta lõpul suur hulk töötajaid ja nüüd on ilmnenud, et uuel aastal (ju vist siis uue eelarveperioodi tõttu) võetakse suur hulk ametnikke uuesti tööle! Eks „näilikkus ja kombineerimine“ kuulub riigi juhtkonna elu juurde. Jääb vaid loota, et taoline tegevus on mõistlikult põhjendatav!   

 

Arvan, et paljudele on huvitav kuulata H.H. Luik ja M. Helme 2021 aasta lõpus peetud EE podcast diskussiooni ja konkreetseid näiteid, kus ka juhtiva ajakirjandusväljaande omaniku jaoks on tekkinud arvamus süvariigi olemasolust ja seda Euroopa Liidu ning ka Ameerika erinevate kõrgete ametnike sigaduste ning jälitusorganite poolt teadliku manipuleerimise tähenduses. Tekib küsimus, kumb tegevus on riigile ohtlikum või kumb tegevus on ebaseaduslikum:

– kas kõrge riigiametniku poolt armukeste pidamine, riigisaladustega ebaseaduslik ringikäimine jne

või

– julgeolekuorganite ja nende üle järelevalvet tegevate isikute poolt selle saadud salajase infoga manipuleerimine, julgeoleku organite poolt ise õigusemõistmisega tegelemine?    

 

Süvariigi määratlemise küsimuses soovitan EE 29.12.2021 podcast diskussiooni
kuulata alates 24:30 minutist: https://ekspress.delfi.ee/artikkel/95539701/martin-helme-hans-h-luigele-artikkel-5-ei-paasta-meid-eestil-on-vaja-nato-korvale-plaan-b-d

 

EE podcasti kuulates ja samal ajal selle juurde lisatud artiklit lugedes võib aga tõdeda, et jätkuvalt kardetakse ajakirjandusväljaande poolt nn. süvariigi mõtet trükiteksti panna, sest tekstis on kajastatud vaid poliitiline kemplus, poliitiline eelistus jne. Võib juba tõdeda, et nn. süvariigi müüdi naeruvääristamise piir, see „seisev jää on hakanud liikuma“. Mitte küll palju, aga siiski – isegi juhtivad  ajakirjandusväljaanded või ajakirjandusväljaannete omanikud ei usu enam pimesi seda, mida võimu ja salajast infot omavad „organid“ tuimalt ja paljudel juhtudel selgelt valetades väidavad!

 

Juristina tõdeme nende samade H.H. Luik poolt esitatud näidete valguses, et selles ilustatud „läänelikus demokraatias“ eksisteerivad isikud, kes on teistest palju võrdsemad, kes võivad riigisaladusega käia ringi nii nagu neile sobib. On jälitusorganid, kes samal ajal jälitusinfoga manipuleerivad, käituvad tegelikkuses korruptiivselt ja ebaseaduslikult, sest neil olevat infot kasutatakse erinevate viivitamiste ning muu
manipuleerimisega kellegi vastu ning samas kellegi kasuks! Tegemist on konkreetsete näidetega, kus tegelikkuses ei mõista õigust
mitte kohus, vaid jälitusorganid, neid juhtivad prokurörid ja nendega seotud/huvitatud isikud! Jah, mõned isikud sunnitakse lahkuma. Aga kes tegeleb manipulatsiooniga, kes neid manipulaatoreid juhivad? Kas see siis pole süvariik?

On mõistetav, et tänases Eestis peavad julgeolekuorganid tegema neile ettenähtud tööd. Aga kui nende tegevuse suhtes tegelik kontroll puudub, siis on ilmne, et ka Eestis on teatud „välja valitud“ isikute poolt salajase info saamine, omamine ja kasutamine (juba ainuüksi tavaloogika reegleid ja ka H.H. Luik poolt esitatud Ameerika ja Euroopa Liidu tegelaste näiteid arvestades) kontrollimatu. Tegelikkuses puudub salajase info saamise, omamise ning kasutamise suhtes igasugune erapooletu kontroll!

 

Diskussioonis M.Helmega viitab H.H. Luik õigustatult, et EKRE poolt on sellele nn. süvariigile palju viidatud, aga ajal kui EKRE oli võimul “unustasid” nad kõik oma lubadused!

Selleks, et taoliste võimu ja salajast jälitust tegevate, omavate ning manipuleerivate isikute vastu võidelda ei ole tavainimestel palju võimalusi. Olen ka ise varasemates postitustes esitanud konkreetseid tõendeid selle kohta kui suvaliselt tegelikkuses paljudel juhtudel riigisaladusega ringi käiakse. Tänasel päeval on noorema põlve kohtunikud julgenud teha ka julgeid otsuseid julgeolekuorganite või nendega seotud isikute suhtes. Arvan, et isikutel, kes satuvad riigiga vaidlema, kelle suhtes on kasutatud totaalseid jälituse ja pealtkuulamise võtteid, peavad ka ise tegema päringuid, teabenõudeid ja nõudekirju ning vajadusel tuleb minna ka kohtusse. See kõik võtab aega ja esmapilgul tunduvad need päringud, nõudekirjad nagu veetilgad kivi peal. Aga kui neid tegevusi täpselt sihtida, siis muudavad need ebamugavaks ka nende salajast tegevust varjavate võimuorganite „salajase elu“!   

Variant on kõigele n-ö käega lüüa. Aga arvan, et kes julgeb, peab olema aktiivne ja samal ajal ka sellest kõigest järjest rohkem avalikult rääkima!

 

Ajaloos on ka korduvaid näiteid, kus varem või hiljem taolise valetamise või salajase, ebaseadusliku tegevuse kinni mätsimisega seotud isikud jäävad vahele. Varem või hiljem tuleb ka Eestis välja mõni E. Snowden või J. Assange!     

6 thoughts on “H.H Luik: Süvariik on olemas !”

 1. Hello there, You have done a fantastic job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends. I am confident they’ll be benefited from this website.

 2. I will immediately seize your rss as I can not in finding your email subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Please let me know so that I may just subscribe. Thanks.

 3. Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your website, how can i subscribe for a blog website? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

 4. Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog
  loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog.
  Any feedback would be greatly appreciated.

 5. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to
  be really something which I think I would never understand.
  It seems too complicated and very broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to
  get the hang of it!

 6. Good day! I could have sworn I’ve been to this blog
  before but after going through a few of the articles I realized it’s new to me.
  Nonetheless, I’m certainly delighted I discovered it and I’ll be book-marking it and checking back frequently!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.