Menu

Kahtlustuse tervikteksti koopia. Kas vandeadvokaadina tasuta õigusabi andmine teistele juristidele on altkäemaks?

0 Comments

Foto: Unsplash fotopank
Vandeadvokaat Olev Kuklase avaldab koopia ‼️ talle esitatud kahtlustusest ning toob välja viimased sündmused. Advokatuuri juhatus tegeles antud teemaga põhjalikult ja otsustas minu kutsetegevust mitte peatada. 📖 
VIIMASED SÜNDMUSED
 
05.11.2019 pöördusin Advokatuuri poole, et edastada mulle esitatud kahtlustuse tekst koos selgitusega ning sellega seoses andsin 12.11.2019 Advokatuuri juhatusele selgitusi. 
 
06.11.2019 avaldas Eesti Ekspress artikli “Üllatav altkäemaksulugu: te ei usu, miks kapo eelmisel nädalal kohtuniku kinni nabis!”, milles muuhulgas toodi välja Olev Kuklasele esitatud kahtlustuse sisu “Kaitsepolitsei tõi välja neli episoodi. Neis üheski ei makstud ühtegi eurot, dollarit, jeeni ega krooni. Meelehea liikunud hoopis – lugege nüüd ja imestage! – tasuta õigusabina.”
Foto: Unsplash fotopank
 
06.11.2019 avaldasin Kuklase & Partnerid kodulehel postituse “Head sõbrad! Olev Kuklase selgitus meedias kajastatud erakordsele altkäemaksuafäärile”, kus tõin välja, et tekkinud on olukord, kus mulle on esitatud kahtlustus altkäemaksu andmises seoses sellega, et olen osutanud TASUTA õigusabi (vähemalt 4 juhtumil) kohtunikule või tema abikaasale. 
Lisaks sellele lubasin enda 06.11.2019 postituses kahtlustuse tervikteksti avaldada siin mitte enne kui järgmise teisipäeva (s.o. 12.11) õhtul.
 

12.11.2019 andsin Advokatuuri juhatuses selgitusi minule esitatud kahtlustuse asjaolude kohta. Juhatus tegeles antud teemaga põhjalikult ja otsustas minu kutsetegevust mitte peatada

 
VASTUSETA KÜSIMUSED?
 
Hetkel ei suuda ma antud olukorra kohta rohkem midagi öelda ning mul on ainult küsimused, millele ei ole vastust: 
 
– Kas minu ja kohtuniku läbiotsimist, arestimajja paigutamist oli prokuratuurile vaja Eesti Ekspressis äratoodud põhjustel või oli see kõik veel lisaks ülimassiivse peaprokuröri kohusetäitja meediakampaania osa, mis algas prokuratuuri poolt 01.11.2019 ja jätkus ülipikkade artiklitega (illustreeritud ülisuurte fotodega) nii 01.11.2019 Päevalehe LP-s , (6 leheküljel) kui ka 02.11.2019 Postimehe Arteris (5 leheküljel)?
– Miks oli riigiprokuratuuri juhtivprokurör Taavi Pernil 01.11.2019 Tartu arestimajas kohtunikuga jutuajamisel vajalik esitada kohtunikule ilmselge valeväide selle kohta nagu korraldatakse/juhitakse 01.11.2019 erinevates meediaväljaannetes kohtuniku ja advokaadi “altkäemaksuafääri” meediasse pooliku info edastamist Advokaadibüroost Kuklase & Partnerid? 

 

– Kas vandeadvokaadina tasuta õigusnõu andmine või mõtte 

 avaldamine teistele juristidele nende isiklikes asjades on altkäemaks?

 
Pean vajalikuks märkida, et kohtunik ja tema abikaasa on mõlemad juura haridusega. 

 

– Kas advokaadid või juristid, kes on kohtunike, prokuröride või politseinikega sünnipäevalauas andnud õigusliku mõtte, viinud oma autoga kohtunikku, prokuröri, politseinikku punktist A punkti B (osutanud tasuta sõiduteenust) on sellega andnud neile altkäemaksu?

 
Mul on kahju kui minu poolt välja toodud mistahes prokuratuuri versiooni või peaprokuröri ja temaga seotud isikute väidetele vastuhakk või nende kritiseerimine toob mulle prokuratuuri kättemaksu, aga seda on näha juba ka sellest minule esitatud kahtlustusest ja sellele järgnevast prokuratuuri tegevusest. Prokuratuur ja politsei olid taolise massiivse jälituse tingimustes teadlikud paljudest ettevõtete pankrotikuritegudest, mille suhtes olen esitanud prokuratuurile ja politseile avaldusi ja korduvalt tähelepanu juhtinud. Politsei väitel pole neil tegelemiseks oskusteavet, ressurssi ja ressurss vabaneb heal juhul aasta – kahe pärast (et mitte jääda paljasõnaliseks lisan varsti ka mõned taolised politsei vastused)! Samal ajal on politseil ressurssi ülimassiivsete jälitustoimingute teostamiseks ja prokuratuuril ülimassiivsete meediakampaaniate läbiviimiseks.   
 
 
Lubasin eelmisel nädalal avaldada ka kahtlustuse teksti ja see on allpool. Olen kinni katnud kinnisasjade aadressid, mis eraldi sisulist tähendust minuarvates ei oma (vaatamiseks, vajutage peale).

FACEBOOKI KOMMENTAARID ANTUD TEEMAL

JAGA POSTITUST

POSTITUSED SARNASEL TEEMAL

Head sõbrad! 📖 Vandeadvokaat Olev Kuklase selgitus meedias kajastatud altkäemaksuafäärile,‼️millega seoses sai ta eelmisel nädalal ühe öö veeta kahtlustatavana arestimajas.‼️‼️‼️Loe lähemalt Olev Kuklase selgitust siit. 🔎
“Kinnitan, et mind ei ole 31.10.2019 vahi alla võetud” - Pidasin vajalikuks avaldada vastulause‼️Postimehe toimetusele seoses avaldatud 🗞 artikliga "Kohtunik ja advokaat mängisid kokku". Loe lähemalt Olev Kuklase selgitust siit. 🔎​