Menu

Eesti Wabariik ja Guantánamo

7 kommentaari

Guantánamo asub meist ikka päris kaugel aga mistahes riigi poolne kiusatus kasutada just neid „häid  Guantánamo vangla võtteid“ isikute süüditunnistamiseks on ka 21.sajandil muutunud tavapäraseks!

 

 Osades „eesrindlikes“ riikides on aga kasutusele võetud lihtsalt n-ö seaduslikkusele venitamise meetodid ehk siis riigi võimu aktsepteerimisel tegutsetakse ebaseaduslikult niikaua kui võimalik, sest vastutust ebaseadusliku tegevuse eest pole ette nähtud !  

15.07.2021 on Eesti Päevalehes julge artikkel kõige kõrgema kohtu tasandilt! 

 

Riigikohtu kriminaalkolleegiumi esimees Saale Laos selgitab veelkord Eesti riigi ja prokuratuuri tegevuse tagamaasid sideandmete säilitamisel. 

 

 HYPERLINK: https://epl.delfi.ee/artikkel/94007731/riigikohtunik-saale-laos-sideandmete-sailitamisest-argument-et-suutul-pole-midagi-karta-lopuni-ei-pade

 

„Tavainimese teadvusse jõudis sideandmete säilitamisega seotu ilmselt alles tänavu märtsis Euroopa Kohtu otsusest, võib-olla varem ka Eesti Ekspressi koeravorstikaasuse lugudest. Direktiiv tunnistati kehtetuks aga juba 2014.aastal“.

 

Jah, imeline lugu, et aastast 2014  ehk siis peaaegu 7 aastat peab minema mööda selleks, et Eesti riik üldse hakkaks isikutele väidetavalt Eesti Vabariigi põhiseadusega tagatud õiguste pärast kuidagi muret tundma ja seaduslikult käituma?  

 

7 aastat on riigi ja prokuratuuri poolt täiesti teadlikult inimeste õigusi rikutud ja keegi ei vastuta! Kui keegi julges selles varasemalt kahelda, siis  kahtleja üle lihtsalt irvitati! 

 

Ikka ja jälle räägime süvariigist, ikka ja jälle loeme neid võimu juures olevate isikute erinevaid põhjendusi, miks on perevägivald halb aga nn. seadusemeeste ebaseaduslik tegevus ei olekski nagu  probleem –  sest muidu ju ei saa „ehitada“ õigusriiki ! Ja seda kõike vaid Teie jaoks, lugupeetud rahvas! 

 

Kes julgeb nn. seadusemeeste ebaseaduslikus tegevuses kahelda saab ühiskondliku hukkamõistu osaliseks ja nagunii kuulub see kritiseerija EKRE-sse !  

 

Meil on ametis ja saavad märkimisväärset palka suur hulk tublisid nö. põhiseaduse järelevalve teostajaid, aga tegelikkuses seda järelevalvet lihtsalt ei teostata! Miks ? 

 

Meil on uus peaprokurör, kelle ajal on ilmnenud prokuratuuri tegevuses palju probleeme, aga enamus neist ilmnenud probleemidest on pärit eelmise peaprokuröri ajast ja tema teadlikult juhitud ebaseaduslikust tegevusest! 

Keegi ei kahtle vajaduses kaitsta kannatanuid, uurida kuritegusid ja tuvastada kurjategijaid. Aga kummalisel kombel õigustab ka uus peaprokurör senist, suhteliselt pikka aega toimunud laiaulatuslikku ebaseaduslikku tegevust ja väidab paanitsedes, et nüüd jäävad paljud kuriteod avastamata !!! Kas nii saabki siis õigustada pikaaegset ebaseaduslikku tegevust! 

 

Võib-olla peaks uus peaprokurör taotlema valitsuselt analoogse – Guantánamo lahe vangilaagri -tegemist kusagile, väljaspool Eesti Vabariiki, kus analoogselt „õigusriikliku“ ja „demokraatliku“ USA-ga oleks võimalik tekitada nii-öelda “seadusest eraldi asuv saar”, kus terrorismis (või milles iganes prokuratuur veel vajalikuks peab) oleks võimalik kahtlustatavaid kinni pidada, kasutada vägivalda ja saavutada kriminaalmenetluses „efektiivseid“ tulemusi. Sealt saaks ka teha mistahes sideandmete jälitamist ilma, et peaks etteheiteid kartma.  

 

Tegelikkuses näeme, et Eestile pole Guantánamot vaja, seda kõike saavad nn. seadusemehed teha ilma vastutuseta ka siin samas Eestis, sest neile pole vastutust ette nähtud! 

JAGA POSTITUST

7 thoughts on “Eesti Wabariik ja Guantánamo”

  1. I every time emailed this website post page to all my friends, because if
    like to read it then my friends will too.

  2. Excellent way of telling, and good article to take data about my presentation subject matter, which i am going to deliver in school.

  3. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?
    I mean, what you say is important and all. However just imagine if you added some great photos or
    video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and
    clips, this blog could definitely be one of the most beneficial in its field.
    Awesome blog!

  4. CellSpy mobile phone monitoring software is a very safe and complete tool, it is the best choice for effective monitoring of mobile phones. App can monitor various types of messages, such as SMS, email, and instant messaging chat applications such as Snapchat, Facebook, Viber, and Skype. You can view all the contents of the target device: GPS location, photos, videos and browsing history, keyboard input, etc.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.