Menu

Keegi julges riigiprokuratuuri poolt juhitud läbiotsimist kritiseerida ja viidata ebaseaduslikule tegevusele ?

0 Comments

Riigiprokuratuur kaebas advokatuuri aukohtule, et pole rahul advokaat Dmitri Školjari poolt Eesti Ekspressis öeldud sõnadega.

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/94833667/riigiprokuratuur-kimbutas-advokaati

„Seadusel on juba prokuratuuri keha, kohati isegi paljas keha, eriti intiimpiirkond, ja see piirkond oli mulle just demonstreeritud,“ iseloomustas Školjar riigiprokuratuuri tegevust. Advokatuuri kantsler Leen ­Eenpalu kinnitas Ekspressile, et aukohus nõudis riigiprokuratuuri pöördumise alusel Školjarilt selgitust tema sõnakasutuse kohta. Asja vaagides leidis aukohus, et advokaat pole oma sõnadega distsiplinaarsüütegu sooritanud.

 

Järgnenud advokatuuri aastapäeval pälvis Školjar oma töö eest kliendisaladuse kaitsmisel Advokatuuri Teemandi tiitli. Autasustamise põhjenduses viidati muu hulgas Ekspressi artiklile.

 

Tänases Eesti „õigusriigis“ on muutunud juba tavaliseks, et prokuratuur asub ründama nende jaoks ebamugavalt käituvaid advokaate. Meil on seadused, mis peaks kehtima kõigi jaoks aga tegelikkus on see, et prokuratuur ja temapoolt juhitavad organid otsustavad, kes käituvad ebaseaduslikult ja kes mitte ! Prokuratuur aga võib samal ajal endale lubada kahtlust tekitavat või ka võimalikku ebaseaduslikku tegevust, sest tegelikkuses puudub organ, kes neid ja nende võimalikku ebaseaduslikku tegevust kontrolliks või võtaks seisukoha!

 

Kokkuvõttes jääb vaid loota, et kolleeg Dmitri Školjari suhtes mõnda suunatud kriminaalmenetlust ei organiseerita, sest elu on näidanud, et taolisi julgeid seisukohti ei unustata – nendega „tegeldakse“ ja kui kriminaalmenetluse ning jälitusega ei õnnestu kiiret süüditunnistamist saavutada, siis näitab praktika, et on võimalik karistada ka pika kriminaalmenetlusega! Kahjuks on see tänane tegelikkus.   

 

Just hiljuti tsiteeris üks tuntud kolleeg väga asjakohaseid Doris Kareva sõnu:

„Ajal, mil kõik see toimus,

ühed ei uskunud,

teised ei mõistnud.

Kolmandad teadsid, mis kaalul-

ja pidasid suu.“

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga