Menu

Õigusriigi absurdirong! Tõsised ja riigiprokuratuuri kaua-mängivad kriminaalasjad!

0 Comments

Eestis me ei kuule midagi sellest pankade miljardilistest rahapesu teemadest, kuigi Rootsis on panga juht suudetud juba kohtualla anda. https://www.err.ee/1608737581/rootsis-algas-kohtuasi-endise-swedbanki-tegevjuhi-ule


Me vabastame rahapesu uurimise kaasaaitamisest FBI endise direktori/tänase advokaadi Luis Freeh  ja saadame jaanuaris 2021 peaprokurör A.Parmase juhtimisel USA-sse justiitsatašeena, Swedbanki rahapesu teemasid uurima, endise Swedbanki  finantskuritegude tõkestamise üksuse juhi I.Tibari   https://www.err.ee/1608168313/eesti-justiitsataseeks-usa-s-saab-indrek-tibar


Mis on uurimisest saanud – meenutab juba mingit vene muinasjuttu – küllap kunagi, midagi!


Küll aga on riigiprokuratuuril ja KAPOL päevakajalistena vaja tegelda ja kulutada oma ressursi miljoneid olulisemate ja tähtsamate teemadega:

– Juba justiits-legendiks saanud Kajar Lemberi 9 euri. sed juukselõike altkäemaksud!

– Riigiprokuratuuri PR osakonna kaasabil kurta kõigile, kuidas prokuröre „räigelt“ ähvardatakse. 

  • Peaprokurör A.Parmas pidas vajalikuks ja O.Kuklase taltsutamiseks saata Advokatuuri aukohtusse kaebuse ja samal ajal, Kuklase taltsutamiseks ka seda siis ajakirjanduses laialt presenteerida!

https://epl.delfi.ee/artikkel/120054872/tapan-su-ara-prokurorid-saavad-raigeid-ahvardusi

Erapooletu ja sõltumatu ajakirjanik K. Anvelt pani prokuröride räige ähvardamise artiklisse vaid ühe nime – vandeadvokaat O. Kuklase!

– Kui O. Kuklase esitas Päevalehele ja Õhtulehele vastulause siis väljaanded, (ilma põhjenduteta ) ei pidanud kaherealise vastulause avaldamist võimalikuks !!!

 

Sõna on meil Eestis täitsa sõltumatu ja vaba  –  Päevalehes ja Õhtulehes!

 

31.10.2022 avaldas Advokatuuri aukohus otsuse, millega jättis peaprokurör A.Parmase kaebuse rahuldamata.

 

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120091922/advokaat-kuklase-blogi-teeb-prokuratuurile-tuska

 

Muuhulgas leidis aukohus : Aukohus ei pea prokuratuuri mainet kahjustavaks või lugupidamatuks seda, et advokaat on enda blogipostituses kirjutanud olukordadest, mis on kohtulikult tuvastatud (näiteks riigiprokuröri taandamine) ja täiendavalt ka avalikus meedias kajastatud. Aukohtule esitatud materjali alusel ei ole võimalik asuda seisukohale, et advokaat on märgukirjas viidatud blogipostitustes konkreetseid isikuid solvanud või nende suhtes esitanud väljamõelduid etteheiteid. Advokaat on etteheidete osas väljendanud enda isiklikku arvamust ja veendumust, mis on tema selgitustest nähtuvalt kujunenud välja just tulenevalt tõestamist leidnud olukordadest või asjaoludest.

 

PS! Kellel huvi, andke teada, võin selle 31.10.2022 tehtud aukohtu põhjaliku otsuse tutvumiseks saata!

 

– 02.11.2022 aga istume Harju Maakohtus: https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120093107/skisofreeniline-diskussioon-prokurori-kusimused-tantsuklubist-kutsid-kohtunik-vavrenjuki-altkaemaksuprotsessi-kuumaks?fbclid=IwAR1-or0ARPeULxcUYXwO6D8zJoHYK7BYhq2g4N3cA58H6hO0lPLxFnJKSbs

 

– Riigiprokuratuur arutleb tõsimeeli väga tähtsaid asju, ikka sellest kuidas O.Kuklase oma tütart ja Vavrenjuki poega, 2008 so. 14 aastat tagasi !!!!, tantsuklubis tekkinud õigusdiskussioonis aitas ja prokurör Lehesmets leiab täiesti tõsimeelselt,  et see tantsuklubiga seotud aitamine võib ikka prokuratuuri arvates väga tõsine tasuta altkäemaks olla!  

 

KAPO ja riigiprokuratuur on sellele Kuklasega seotud „tõsisele“ teemale kulutanud 8 kuud totaalset jälitamist ja juba 3,5 aastat kriminaalmenetlemist. Kajar Lember on oma 8 aastases menetluses need riigi kulutatud miljonid kokku löönud! Kuklase menetlus on ikka veel pooleli aga on ilmne, et ka siin kulutatakse nende „tähtsatele asjadele“ riigiressurssi 1-2-3 milj. „Imeline“! Kriminaalasjas on  O. Kuklase käest ära võetud ja läbi tuhnitud kõik tema arvutid ja asukohad! Kapo töötajad on püüdnud erinevaid isikuid veenda milleski, mida pole olnud! Ei ole võimalik tuvastada ja leida seda mida pole olemas! Vähemalt seegi on selles „õigusriigis“ positiivne, et vene miilitsa kombel mõnda padrunit kuskile voodi alla „leidmiseks“ ei visatud.”

 

Täitsa kogemata, prokurör Lehesmetsa ja Lõuna piirkonna KAPO pealiku Jaanus Kanni lohakuse tõttu ilmnes, et tegelikkuses tehti või tehakse O.Kuklase suhtes veel palju ulatuslikumat jälitust – ilmnesid andmed ja nimed, mida selle kriminaalasja menetlemise ja jälituslubade, jälitustoimiku andmetest varasemalt ei nähtu! Need said „tekkida“  vaid nn. teabehanke vms. jälitamise käigus, aga sellest ei tohi meie keegi midagi teada!

 

Kui ka kohtunik püüdist istungil nende uute-ilmnenud jälituse andmete ja nimede kohta prokurör Lehesmetsalt selgitust küsida, siis ütles Lehesmets, et tema ei tea midagi vbl.a mõni  KAPO-s töötav IT töötaja teab, kuidas need uued andmed tekkisid ja lekkisid!

Kõik on ilus, keegi midagi ei tea ja ka kohus ei saa midagi kontrollida, ei saa mingit järelevalvet teha, sest keegi midagi ei tea.

On ilmne, et on eesmärk kellelegi ettejäänud isikud kõrvaldada –  õigusriigi ABSURDIRONG SÕIDAB RAHULIKULT EDASI!