Menu

Kes võiks olla uus peaprokurör või kelle kõrvad paistavad ?

0 Comments

https://epl.delfi.ee/artikkel/120275501/peaprokuror-ei-algatanud-alluva-kohta-distsiplinaarmenetlust-nuud-ootab-see-teda-ennast

Eelnevatel aastatel ei algatanud peaprokurör korduvalt valetanud ja ebaseaduslikult käitunud juhtivprokurör T.Perni või mõne teise osas osas menetlusi või ei algatanud justiitsminister M.Lauri peaprokuröri osas menetlusi (põhjendati A.Parmase  „professionaalsusega“  või näitena üks justiitsministri formaalne vastus 15.12.2021 “justiitsministeeriumi teostatav teenistuslik järelevalve prokuratuuri üle on piiratud“ )!

Nüüd kui T.Perni võimu alles hiljuti poolitati ja suhteliselt värskelt ametisse saanud teine juhtiv riigiprokurör M.Entsik lasi tõenäoliselt tähelepanematusest sisse vea, siis siin aga leitakse, et peab olema kohe nulltolerants ja kuidas julges A.Parmas teha sama mis tema või justiitsminister varasemalt on korduvalt teinud T.Perniga.

Justiitsminister K.Laaneti arvates aga :“valmistame ette distsiplinaarmenetluse algatamist, et kontrollida, kas A.Parmase puhul on tegemist ametialaste kohustuste süülise või mittenõuetekohase täitmisega“ . Riigi peaprokurör  peab olema märksa vastutustundlikum ja täpsem, kui me seda üldjuhul tavaliselt avalikult teenistujalt eeldame“ !!! ).

Mis siis nüüd juhtus ?

Kas tõesti tegeldakse nüüd põhiõiguste kaitsmisega või on asutud korrastama riigiprokuratuuri senist „oma-loomingulist tegevust“ või hoopis on asutud juba nö. äramineja asemele kellelegi uuele/vanale kohta tekitama?  

Koht on ju teatud isikutele väga oluline ja tegelikkuses ülima/kontrollimatu võimuga!  

Kas tundub jälle vandenõuteooria?