Menu

Kas õigusriigi pendel paneb pange?

0 Comments

Mõistetavalt tuleb vastu astuda kuritegevusele aga see mille alusel või mis põhjusel kedagi paljudel juhtudel kahtlustatavaks määratletakse või jäetakse määratlemata on viimase 10-15 aastaga muutunud järjest ebamäärasemaks.


Kas tule all on prokuratuur või hoopis mõnede ametnike võimuhullus?


https://www.err.ee/1609244736/kell-20-impulsis-miks-on-prokuratuur-tule-all

https://www.err.ee/1609244727/impulss-prokuratuuri-tegevusest-uhe-korruptsioonikaasuse-naitel

Täna on paljud ettevõtjad juba pöördunud sooviga saada nii õiguslikku kui ka kogemuspõhist kommentaari, ülevaadet sellest, miks või kuidas toimub jälitus, kuidas toimub läbiotsimine, mida tuleks tähele panna ning milliseid avaldusi või taotlusi teha ning miks või kuidas kedagi kahtlustatavaks tunnistatakse!


Mõned aastad tagasi kuulsin ühte kõrget politseitegelast arvamas, et tema ei kujuta ette kuidas on võimalik tavalisele inimesele või näitena ka temale endale midagi ebaseaduslikku ette heita!


Täna me teame, mis juhtus näiteks E.Vaheri, E.Heldna, A.Alavere või ka Kajar Lemberiga. Ilmselt ka nemad arvasid varasemalt samamoodi aga never say never!


Kodanikena saame ju aru, et kahtlusi on vaja kontrollida aga kui prokuratuuri arvates käituvad kurjategijad ebaseaduslikult siis ei saaks ju ebaseaduslikult käituda prokuratuur või Kapo ametnikud?


Teema on kindlasti väga lai, aga tänase Impulsi kontekstis, kuidas saab üks kohtu poolt tuvastatud ebaseaduslik tegevus ja tagajärg totaalselt erineda teisest kohtupoolt tuvastatud prokuröride või Kapo ebaseaduslikust tegevusest ja tagajärjest?


Aga elame lootuses, et prokuratuuri juba ette süüdimõistvad pressikonverentsid on lõppenud ja võidab mitte see korruptsioonipopulism vaid terve mõistus!