Menu

Õigeks mõistetud! Ka Tallinna Ringkonnakohus otsustas, et riigiprokuratuuri ja L.Perlingu, T.Perni ja A.Parmase käitumine O.Kuklase ja tema advokaadibüroo süüdistamisel oli ebaõige!

0 Comments

Riigiprokuratuur ja Kaitsepolitsei otsustasid 2019. aastal kaasata O.Kuklase ja tema advokaadibüroo kriminaalmenetlusse ja püüdsid O. Kuklaset ja kohtunik E. Vavrenjukki ning pankrotihaldur ja täitur S. Taela süüdistada korruptsioonis!

 

Tegemist oli Riigiprokuratuuri ja Kaitsepolitsei Tartu osakonna juhi J.Kanni kujutlusega väidetavast kuriteost, mille paikapidavust viimase 5 aasta jooksul otsustati katsetada! 

 

16.10.2023 mõistis Harju Maakohus O.Kuklase, Advokaadibüroo Kuklase Partnerid, kohtunik E.Vavrenjuki ja S.Taela õigeks. 

Prokuratuur vaidlustas Harju Maakohtu otsuse aga Tallinna Ringkonnakohus tegi 31.05.2024 otsuse ja leidis: “Ükski tõend ei viita sellele, et E. Vavrenjuki tegevus S. Taela, O. Kuklase menetlustesse kaasamisel olnuks ebatavaline. Väide, et E. Vavrenjuk eelistas nimetatud isikuid teistele samas valdkonnas tegutsevatele pankrotihalduritele, ei leidnud kinnitust.”

 

Tuvastati veel suur hulk prokuratuuri ja KAPO poolseid seaduserikkumisi aga sellest ei juhtu „õigusriigis“ õigupoolest mitte midagi 😊.

Muidugi, ringkonnakohus selgitas otsuses obiter dictum’i korras, et kuigi süüdistatavad ei saa üldjuhul kriminaalmenetluse alustamise seaduslikkust vaidlustada, lasub prokuratuuril ja uurimisasutustel kohustus selgitada kohtule asjakohaste kahtluste tekkimisel ka kriminaalmenetluse alustamise tinginud asjaolusid. Väljaspool apellatsiooni piire leiab ringkonnakohus ka seda, et seadusandja peab ette nägema tagatised kohtunike ametialase kirjavahetuse kaitseks.

 

Tuleb tõdeda, et 5 aastat meie elust on „tänu“ sellele menetlusele minema pühitud ja nii on! Maksumaksjad (sh. meie ise ) saame selle jama kinni makstud ja kuulame edasi seda, kuidas on riigil vajalik veelgi makse tõsta!    

 

Tahan ka tänada kõiki oma kolleege, kes mind ja meid sellel teekonnal aitasid ja toetasid, eelkõige aga Jaanus Tehver, Madis Mahlapuu, Andres Simson, Silver Reinsaar, Oliver Nääs, Eliise Altroff, Margo Lemetti, Kristjan Madisson, Karin Antsov, Andrus Lillo ja kindlasti veel paljusid teisi.

 

Tegelikkuses on ümberringi väga palju normaalseid inimesi ja kriminaalmenetlus on neid ka meile kenasti välja filtreerinud  😊