Menu

Kas riigi peaprokuröri teenistusliku järelevalve „kallistused“ ja KAPO endise komissari ilukirjanduslikud sähvatused võiksid panna meid mõtlema sellele, mis meie riigis tegelikkuses toimub?

0 Comments

Ajaleht Postimees esitas 22.04.2024 põhjalikuma ülevaate justiitsministri poolt peaprokurör Parmase suhtes tehtud järelevalve tulemustest ja rikkumistest.

 

https://arvamus.postimees.ee/8005869/fookus-kuidas-prokuratuuriseaduse-rikkumine-teenistuslikust-jarelevalvest-valja-triigiti

Postimehe toimetaja M. Oidsalu on artiklis esitanud suurel hulgal väga huvitavaid fakte ja ilukirjanduslikke võrdlusi. Samas leidis minister, et rikkumised on küll olemas, kuid need on kõigest formaaljuriidilised. Kas tõesti?

Siinkohal mõned huvitavamad M. Oidsalu mõtted:

– > “…minister kompenseerib teistmoodi üle ja üritab peaprokuröriga ilmnenud probleeme hipilikult surnuks kallistada!”

– > “…kui palju on prokuratuuriseaduses veel formaalseid sätteid – selliseid sätteid, mida võib rikkuda, ilma et see oleks seadusvastane.”

– > “…pole valmis võtma vastutust isegi kõige tühisemate rikkumiste eest, kelle käitumises on märgata omakasust lähtuvat manipulatiivsust avalikkusega suhtlemisel ning kes tantsib ka talle ebasümpaatse poliitiku pilli järgi.”

– >  “Artiklist nähtub selgelt peaprokuröri aruandekohustuse sätte sisutus.”

 

Tähelepanuväärne võiks olla, et samal ajaperioodil ilmus endiselt kõrgelt kaitsepolitseinikult (kirjanikunimega Roland Tamm) väidetavalt ilukirjanduslik politseipõnevik pealkirjaga “Sündikaat”, milles esitatakse väga huvitavate paralleelide ja äratuntavate nimedega meie õiguskaitseorganite ning muude isikute kahetsusväärselt korruptiivseid plaane, tegevusi ja seoseid!

https://www.apollo.ee/sundikaat

 

Loodetavasti annavad need kaks mõttevälgatust kõigile, kes on meie “õigusriigi” pärast mures, valgustavaid või mõtlemapanevaid ideid. 😊