Menu

Kriminaalmenetluses prokuratuur algselt tõendeid ei näita !

7 kommentaari

10.02.2021 tuli uudis, et Hillar Tederiga seotud kriminaalasjas otsustas kohus vahistamise kontrollimise teemal menetluse uuendada ja pidada uue kohtuistungi ! 

Mida see tähendab? https://m.delfi.ee/eesti/article.php?id=92523555


Aga tähendab seda, et isik on kuu aega olnud vahi all, aga vahistamise aluseks olevaid tõendeid ja sisulisi aluseid isikule ja tema kaitsjatele ei ole senini näidatud ! Nüüd siis andis kohus prokurörile korralduse, otsustada, mis tõendeid ikkagi võiks isikule/kaitsjale näidata!  Selgituseks – üldjuhul prokuratuur neid kahtlustuse esitamise ja vahistamise aluseks olevaid tõendeid isikule ja kaitsjale esialgu ei näita! Esialgu võib tähendada, et eeluurimine kestab veel mitu aastat aga isik ei tea ja ei tohi teada milliste tõendite alusel teda kahtlustatakse !  Enamusel mõtlevatel inimestel peaks tekkima küsimus, et aga kuidas saab kaitsja siis isikut kaitsta kui ta ei tea, millised tõendid on isiku vastu esitatud ? Aga see on tänase – alates 2003 kehtima hakanud  kriminaalmenetluse olemus!  

Kummalisel kombel oli isegi nõukogude ajal kriminaalmenetlus rohkem avatud ja tollel ajal võis prokuratuur advokaadist kaitsjale tõendite näitamist vaid piirata aga enamusel juhtudel neid tõendeid näidati. 


Täna oleme aga olukorras kus prokuratuur on juba aastaid nautinud olukorda kus ta enamusel juhtudel ( loe 99%) neid kahtlustatava vastu olevaid tõendeid lihtsalt ei näita  ja see võib kesta aastaid ! Varasemalt on ka kohtud taolise prokuratuuri jõupositsiooniga kaasa läinud aga just viimastel aastatel ei ole kohtunikud enam taolise prokuratuuri “pimesikku” mängimisega nõustunud ! Konkreetne näide on nüüd see H.Tederi kriminaalasi. 


Paralleelselt K.Krachti asjas pareeris riigiprokurör T.Pern, neid kaitsjale tõendite mittenäitamist väitega nagu ei oleks kaitsja neid tõendeid prokurörilt näha küsinud ! Nii võis avalikust meediast välja lugeda ! Taoline T.Perni käitumine on juba temale iseloomulik arrogantsus. Teisisõnu – ma nagunii teile tõendeid ei näita aga kui selleüle tekib vaidlus siis ütlen, et te pole neid minult küsinud ?  Prokuratuuri klassika ! 

 

Kokkuvõte – kriminaalmenetluses tuleb esitada taotlusi isegi kui nende rahuldamisest on kogu varasemas praktikas keeldutud ja taotlus tundub mõttetu ! Siis välistate ühe prokuratuuri argumendi –  Te pole küsinud /taotlenud !         

JAGA POSTITUST

7 thoughts on “Kriminaalmenetluses prokuratuur algselt tõendeid ei näita !”

  1. Hi there! I could have sworn I’ve been to this web site before but after looking at a
    few of the posts I realized it’s new to me. Regardless, I’m definitely delighted I
    discovered it and I’ll be bookmarking it and checking back frequently!

  2. Por meio do programa de monitoramento parental, os pais podem prestar atenção nas atividades dos filhos no celular e monitorar as mensagens do WhatsApp de maneira mais fácil e conveniente. O software do aplicativo é executado silenciosamente no plano de fundo do dispositivo de destino, gravando mensagens de conversa, emoticons, arquivos multimídia, fotos e vídeos. Ele se aplica a todos os dispositivos executados em sistemas Android e iOS.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.