Menu

Palju õnne! Kas täna on ka õigusliku korruptsiooni vastase võitluse pidupäev?

41 kommentaari

 Palju õnne ! Kas täna on ka õigusliku korruptsiooni vastase võitluse pidupäev?  
ÜRO poolt 2003. aastal väljakuulutatud korruptsioonivastase päeva osas on Eesti olukord kindlasti parem kui mitmetes idapoolsetes naaberriikides. Tavakodanikena tahame uskuda, et õige hõlma ei hakka keegi ning prokuratuur on seaduslikkuse lipulaev!
 
09.12.2021 kirjutavad Eesti Päevalehes korruptsiooni valdkonna menetlejad: 
https://epl.delfi.ee/artikkel/95343779/tolliametniku-korruptiivne-tasu-oli-paar-grammi-kokaiini
 
„Tegelikult on pilt palju parem, kui inimesed ette kujutavad,” kinnitas juhtiv riigiprokurör Taavi Pern.
„Meie asutused saavad töötada sõltumatult ja segamatult ilma igasuguste poliitiliste või muude mõjudeta.”
 „Saame kindlalt öelda, et meil pole seda hirmu olnud. See näitab, et meie asutused saavad töötada sõltumatult ja segamatult ilma igasuguste poliitiliste või muude mõjudeta,” tõdes Pern. Siin omakorda on edu alus selles, et põhiseaduses on kirja pandud prokuratuuri ja kohtu sõltumatus. „Me ei pea mõtlema hirmutundega sellele, et äkki meid kusagilt mõjutatakse või segatakse,” selgitas Pern.
 
Kindlasti võime täna tõdeda, et ühiskond on turvalisem, ametnike ausus on paranenud! 
Paraku ilmnevad aga taolisel, kampaania korras „rahvavaenlaste või korruptantide“ otsimisel toimuvate tulemuste saavutamisel tavapärased inimlikud nõrkused – tulemuse saavutamise eesmärgil „unustatakse“ seaduslikkus. Aga miks see unustatakse? „Tublide“ menetlejate jaoks on olulisem tulemus, mõne teise ametniku jaoks on oluline see võim, mis talle on antud, sest see tagab lugupidamise. Kindlasti on neid põhjusi teisigi. 
Kui politsei algatab prokuröri teadmisel korruptsiooniteemalise kriminaalasja, siis peaksime õigusriigis eeldama, et ju siis oli selleks selge ja põhjendatud alus ! Tavaliselt seda ka politsei ja prokuratuur alati rõhutab ! Mis on aga tegelikkus –  algatati kriminaalasi aga selle algatamise aluseks ei olnud tegelikkuses olemas mitte mingit järelkontrollitavat teavet või informatsiooni !
Näitena, politsei algatas prokurör T. Pern teadmisel kriminaalasja sisuliselt ja praktiliselt vaid „lakke vaadates“! 
 
Tundub uskumatu aga 2 aastat hiljem laiutab prokurör täiesti emotsioonivabalt käsi ja kinnitab, et tegelikkuses polnud kriminaalasja algatamiseks mingit teavet ega infot ja ei ole nüüd kohtumenetluses vajaliku järele-kontrolli teostamiseks võimalik kohtule mitte midagi esitada!  
Lisaks, samal päeval, kui otsustati „lakke vaadates“ algatada kriminaalasi, koostas ja andis prokurör T.Pern selles samas kriminaalasjas (jälitusloa) sideandmete väljanõudmiseks! Mis oli selle toimingu aluseks? Mitte midagi  –  „vaadati lakke“ ja sideandmete väljanõudmise loa tekstis kirjutas T.Pern, et on eelnevalt kogutud teave! 
Tänaseks oleme jõudnud sinna, kus prokuratuur peab kohtumenetluses oma varasemast korruptsiooniotsimise tegevuse seaduslikkusest aru andma, näitama oma tegevuse aluseks olnud infot või dokumente, aga neid pole ja nagu selgus, seda polnud ka siis, kui algatati kriminaalasi.  
 
Võime vaid tõdeda, et tegemist oli prokuratuuri ja politsei järjekordse „kalastamisretkega“ ehk siis võib liialdamata väita, et keegi suunas „sõltumatu“ prokuröri või „sõltumatu“ politseiniku korruptsioonikuritegu otsima ja seda „tuld tuleb lõpuni all hoida“! 
 
Ja SEE KÕIK on tänaseks juba väga paljudele tuttav tunne!  
Kui taolistel juhtumitel selgub kahe, kolme või seitsme aasta pärast, et prokuratuuri tegevus polnud õiguspärane või isegi kui hilisemalt midagigi tuvastatakse („.anna inimene küll leiame kuriteo“), siis kas saame sellel prokuratuuri nn. sõltumatusega õigustada prokuratuuri ebaseaduslikku ja ilma tegeliku vastutuseta toimuvat tegevust.  
Kes on korruptant ja kes on õiguslik korruptant?
 
Ei teagi, kas rahvusvahelise korruptsioonivastase päevaga koos saame tähistada ka õigusliku korruptsioonivastase tegevuse päeva.    

41 thoughts on “Palju õnne! Kas täna on ka õigusliku korruptsiooni vastase võitluse pidupäev?”

  1. hello!,I like your writing so much! share we communicate more about your post on AOL? I require a specialist on this area to solve my problem. May be that’s you! Looking forward to see you.

  2. I¦ve been exploring for a little bit for any high quality articles or weblog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this web site. Reading this information So i am satisfied to show that I’ve a very just right uncanny feeling I found out just what I needed. I such a lot undoubtedly will make sure to do not overlook this web site and provides it a glance on a continuing basis.

  3. I will immediately take hold of your rss as I can not to find your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any? Kindly permit me recognise in order that I may subscribe. Thanks.

  4. Howdy! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my old room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

  5. It’s in reality a great and useful piece of information. I’m satisfied that you simply shared this helpful info with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

  6. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something which I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

  7. I am really enjoying the theme/design of your website. Do you ever run into any web browser compatibility problems? A few of my blog readers have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any advice to help fix this issue?

  8. I do not know if it’s just me or if perhaps everybody else experiencing problems
    with your blog. It seems like some of the written text
    within your posts are running off the screen. Can somebody else please comment and let me
    know if this is happening to them as well? This might be a problem with my web browser because I’ve had this happen before.
    Thank you

  9. Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

  10. Hello there! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew
    where I could get a captcha plugin for my comment form?
    I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one?
    Thanks a lot!

  11. you’re really a good webmaster. The site loading pace is incredible.
    It seems that you are doing any distinctive trick.

    Furthermore, The contents are masterwork. you have
    performed a great activity on this subject!

  12. Greate pieces. Keep writing such kind of info on your blog.
    Im really impressed by it.
    Hey there, You have performed an incredible job. I’ll certainly digg it and in my opinion suggest to my
    friends. I am sure they’ll be benefited from this web site.

  13. Your means of telling everything in this paragraph is really fastidious, every one can easily understand it, Thanks a lot.

  14. Hello There. I found your blog using msn. This is an extremely neatly written article.
    I’ll be sure to bookmark it and come back to read extra of your useful information. Thanks for the post.

    I will definitely comeback.

  15. Hey, I think your blog might be having browser compatibility issues.
    When I look at your website in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
    I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!

  16. Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for?
    you make blogging look easy. The overall look of your website is magnificent, as well
    as the content!

  17. I delight in, result in I discovered just what
    I used to be looking for. You have ended my four
    day lengthy hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

  18. I blog frequently and I genuinely thank you for your
    information. This article has really peaked my interest.

    I am going to take a note of your blog and keep checking for new information about once per week.

    I opted in for your Feed as well.

  19. When we suspect that our wife or husband has betrayed the marriage, but there is no direct evidence, or we want to worry about the safety of our children, monitoring their mobile phones is also a good solution, usually allowing you to obtain more important information.

  20. I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog.
    Is this a paid theme or did you customize it yourself?
    Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog
    like this one nowadays.

  21. Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo
    News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News?
    I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
    Thank you

  22. Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.