Menu

Kas Eesti tegelikkus on niisugune, et valan kellelgi sopaga [üle] ja pärast naeran pihku!

16 kommentaari

Kas nüüd, kõigest 30 aastat hiljem, oleme jõudnud tagasi uudsesse „nõukogude“ aega? Kusagilt  ülevalt – kaugelt öeldakse meile, milline säte kuulub kohaldamisele, keda luurata, kelle peale salakaebust esitada.

 

Kas erinevus varasemast on vaid see, et nüüd võime sellest Eestis rääkida, selle üle „mõttetult“ natuke arutleda? Miks mõttetult? Aga sellepärast, et nagunii toimub kõik nii nagu „ülevalt“ öeldakse. Ajaloolise näitena võib tuua piisavalt sarnaseid võrdlusi aastaga 1949. Tänase päeva võrdluses on meil analoogsed lõputud võrdlused Hiinast ja Venemaalt aga armastame rõhutada, et seal ju demokraatiat pole!

Kas meie demokraatlikus ühiskonnas ei peaks asjad natuke teist moodi käima? Kes ometi julgeb selles pealekaebamiste, koputajate, provokaatorite  regulatsiooni üllas eesmärgis kahelda? Lauri Vahtre? Kui ta julgeb kahelda, ju ta vist on vene spioon!   

  

https://laurivahtre.ee/tsensuurivabalt-27-01-2022/  ehk siis „ Pealekaebamise soodustamise ja hirmuõhkkonna kehtestamise seadus“

L.Vahtre toob kogu selle Euroopast suunatava õigusakti olemuse kenasti välja : „Rikkumine käesoleva seaduse tähenduses on ka tegevus või tegevusetus, mis ei kujuta endast õigusrikkumist, kuid on vastuolus õigusnormi eesmärgiga.“ Mis äraseletatult tähendab, et te võite küll seadust mitte rikkuda, aga seadusrikkuja olete ikka. Või veel lihtsamalt: te võite küll süütu olla, aga süüdi olete ikka. Sest keegi kuskil arvab heaks nii otsustada“.

 

Tõenäoliselt võtab veel mõni poliitik avalikkuse ees antud teemal sõna, aga see on ka ainuke erinevus nõukogude ajast ! Siis ei tohtinud taolistel teemadel kriitikat olla. Uus demokraatia on, et  kritiseeri palju tahad aga sellest kritiseerimisest ei juhtu mitte midagi, sest seadus võetakse nagunii vastu – Euroopa Komisjon on selle juba ära otsustanud ja jälitamine , pealekaebamine, koputamine võib „uue hooga“ alata !

https://leht.postimees.ee/7442238/justiitsminister-kahvlis-euroopa-komisjon-alustas-rikkumismenetlust-aga-lokulooja-seadust-ootab-riigikogus-kirglik-vastasseis

On isegi raske mõelda, et see pealekaebajate, koputajate, provokaatorite regulatsioon on üllas!
  

Endine Kaitsepolitsei peadirektor ja justiitsminister Raivo Aeg (Isamaa), kelle ajal eelnõu koostati, ütleski, et ta toetab lokulööjate seaduse eelnõu. Aeg lisas, et ei usu seaduse rakendudes pealekaebamiste laine saabumisse: «Kui on esitatud pahatahtlik valekaebus, siis see on teistpidi karistatud. Ei ole niimoodi, et valan kellelgi siin sopaga [üle] ja pärast naeran pihku.»

 

Kas tõesti ei hakka õige hõlma mitte keegi? Kas on mõistlik unustada meie ajaloo inimlikud kogemused, repressiivorganite käitumise „inimlikkus“!

 

Kui kellelgi, siis L. Vahtrel peaks olema see ajaloo kogemus ja teadmine, aga kes teda ikka kuulab!  Kogu pealekaebajate seadus ei ole mitte ainult 1949 aasta sarnane vaid on ka nii-nii sarnane täna Eestis kehtiva nn. toimingupiirangute regulatsiooniga, ainult et annab veelgi ulatuslikumad võimalused ka ettevõtjaid ja tavainimesi kiusata, peale-kaebama ja koputama „suunata“ !

 

Seadus : „ Rikkumiseks on tegevus või tegemata jätmine, mis juriidiliselt pole õigusrikkumine, kuid on vastuolus seaduse eesmärgiga, juhtudel, kui seaduses pole kõike kirjas“. Kas saite aru?

 

Kas ei tundu absurd kuubis? Justiitsministri väidetest võib välja lugeda, et kõik pealekaebajad tuvastatakse aga neid isikuid ei avaldata! Imeline uuendus! Kui nüüd selle pealekaebajate seaduse rakendamise teemal veel edasi mõtelda (kummalisel kombel

ei arutle L.Vahtre ega ka Postimees edasist), kes selle seaduse eesmärgiga oleva vastuolu siis otsustab ! Kas kohus?  Kahtlen, sest 90 % asjadest lahendatakse prokuratuuris nn. suunatud kokkulepete, oportuniteedi jne.  ja niisugune  prokuratuuri ja politseipõhine see meie õigusemõistmine ongi!   

 

Ka nn. toimingupiirangute seaduse osas on õiguskantsler juba 3 aastat väljendanud arusaamatust ja võtab igasugu üritustel selle kohta sõna, kurtes et toimingupiirangu regulatsioonist ei ole võimalik isegi mitte juristidel aru saada, rääkimata tavainimestest. Aga see õiguskantsleri jutt on nagu „väike tuuleke“ mida mitte keegi selles „tohutus“ Eesti korruptsioonis isegi ei pane tähele!

 

Ja prokuratuur muudkui „jahvatab“ ning mõned „mitte-nõustujad“ saavad karistuseks ka pika kohtumenetluse!

 

Samal ajal selgitab prokuratuur ettevõtjatele ja tavakodanikele, kelle suhtes on kuritegusid toime pandud, keda on varastatud, keda on petetud, et politseil ja prokuratuuril pole menetlemiseks ressurssi! Seda isegi juhul kui lähed viid politseisse kurjategijate kohta videokaamera lindid! Kohe lähiaja näide:  https://www.facebook.com/photo/?fbid=5024274064277546&set=a.1111508262220832

 

Kokkuvõttes. Eks saame lisaks toimingupiirangu rikkujatena ehk tänases uues ilusas sõnastuses korruptantidena (1949 aastal oli nende nimetus rahvavaenlased) asuda ka pealekaebajate poolt väljavalitud korruptante otsima ja nende tegusid menetlema ja neid on Eestis kohe nii, nii jube palju!     

 

C’est la vie Estonia!

16 thoughts on “Kas Eesti tegelikkus on niisugune, et valan kellelgi sopaga [üle] ja pärast naeran pihku!”

  1. I was curious if you ever thought of changing the structure of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two pictures. Maybe you could space it out better?

  2. Hey, I think your website might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, amazing blog!

  3. Wonderful blog you have here but I was wanting to know if you knew of any discussion boards that cover the same topics discussed in this article? I’d really love to be a part of online community where I can get comments from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thanks!

  4. I like this blog so much, saved to my bookmarks. “American soldiers must be turned into lambs and eating them is tolerated.” by Muammar Qaddafi.

  5. 100,000 Backlinks only $10,Subject to data from ahrefs.com.After paid $10 by PayPal (My PayPal:helloboy1979@gmail.com),Tell me your URL, email and comment content.I will complete the task within ten days.But It may take up to a month for the data updated from ahrefs.com.

  6. I am an investor of gate io, I have consulted a lot of information, I hope to upgrade my investment strategy with a new model. Your article creation ideas have given me a lot of inspiration, but I still have some doubts. I wonder if you can help me? Thanks.

  7. I am a student of BAK College. The recent paper competition gave me a lot of headaches, and I checked a lot of information. Finally, after reading your article, it suddenly dawned on me that I can still have such an idea. grateful. But I still have some questions, hope you can help me.

  8. I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.

  9. Gdy podejrzewamy, że nasza żona lub mąż zdradził małżeństwo, ale nie ma na to bezpośrednich dowodów lub chcemy się martwić o bezpieczeństwo naszych dzieci, dobrym rozwiązaniem jest również monitorowanie ich telefonów komórkowych, które zazwyczaj pozwala na uzyskanie ważniejszych informacji.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.